School Day

Good attendance and punctuality are an important part of a studentʼs education. Moreover, attendance and participation in class are integral parts of the teaching and learning process.

School Day

Present and ready to learn

Good attendance and punctuality are an important part of a studentʼs education. Moreover, attendance and participation in class are integral parts of the teaching and learning process, and regular attendance and punctuality develops patterns of behaviour which are essential to successful personal, social and professional life.

As the school regards “parents as partners”, we ask you to work with us to ensure that our students attend regularly and arrive on time each day, fit and ready to learn.

The John F. Kennedy School expects all students:

  • to arrive on time in the morning
  • to be fit and ready to learn
  • to attend school regularly

 

Arrival on time: 08.10 – 08.15

Between 08.10 and 08.15 students should report to their homeroom teacher. This will give time for the homeroom teacher to check that each student is present and has the necessary “tools for learning”. This time will also be used to give and discuss news and information. At 08.20 students will be in their first lesson, ready to learn.

Please note the following:

  • The school records all late arrivals.
  • Regular poor timekeeping is disruptive to the studentʼs progress and is a habit not to be developed. It also adversely affects the learning of other students.
  • If you know that your child will be late for school, please call the school by 08.20.
  • You may not be aware that your child is late for school – s/he may leave home in adequate time for school and delay on the way. If your child is not at school by 08.30, the school will call the parents, to ensure that s/he is safely at home.
IMG_3638_700x525

Spring School Day Schedule

School Day
Arrival 08:05 – 08:20 15 minutes in classroom as children arrive
period 1 8:20 – 9:10 50 minutes session
period 2 9:10 – 10:00 50 minutes session
Break 10:00 – 10:25 25 minutes break
period 3 10:25 – 11:15 50 minutes session
period 4 11:15 – 12:05 50 minutes session
Lunch 12:05 – 13:15 12:05 Eat – 12:40 Play   13:00 line up/Tidy up
period 5 13:15 – 14:05 50 minutes session
period 6 14:05 – 14:55 50 minutes session
period 7 14:55 – 15:45  14:55 end of classes for R/Y1
50 minutes session
End of classes 15:45 Classes finish

Please note that all children should be in their classroom/homeroom ready for the day at 8:10, children arriving after 8:15 will be marked late.

JFK Instagram

This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience.